Alešević za N1: Video sa Tegeltijom nije montiran, isječeni beznačajni dijelovi

Vijesti 06. jun 201918:17 > 19:11
N1

Nermin Alešević je sa sudstvom u Bosni i Hercegovina više puta imao problema, no zajedno sa državnim organima učestvovao je u hapšenju direktora Agrokomerca zbog primanja mita. Kazao je kako nije politički motivisan te da je video "Potkivanja" objavio u dogovoru sa nekim medijima.

Za N1 objasnio je problematiku predmeta u sudu Velike Kladuše zbog kojeg je i zatražio pomoć predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije.

“U tom sudu jedan radnik sa ugovorom o radu me je dva puta tužio za otkaz, kod jednog sudije i kod drugog, paralelno se vodi postupak bez problema. Sudija ga u jednom predmetu osudi, a u drugom donese presudu da nije krivično gonjen i isti sudija ga osudio na godinu i po. U periodu dok traje uslovna kazna kod njega pronađu labaratoriju droge, on se dogovori sa sudijom i dobije godinu dana kazne.”

Snimak sastanka sa Markom Pandžom i Milanom Tegeltijom napravio je kako bi dokazao da se “u našem sudstvu ne radi kako treba”. Istakao je da video, uprkos Tegeltijinim tvrdnjama, nije montiran te da su isječeni samo beznačajni dijelovi u kojima se on vozi od jedne kafane do druge.

“U VSTV-u sam imao tri urgencije u vezi toga šta oni rade. Morao sam isplatiti tog radnika za 5 godina, već sam izgubio preko 100.000 KM. Pisao sam, nisam dobio odgovora i onda čovjek neke stvari radi iz očaja.”

Nakon mjeseca u kom je snimljen video i kada je Marku Pandži dao 2.000 KM kazao je kako su imali još sastanaka, ali da mu nije davao više novca. Zbog čega se odlučio tek sada da snimak pošalje medijima i ko je inicirao kafanski sastanak sa predsjednikom VSTS-a nije mogao da kaže zbog postupka koji se trenutno vodi.

Nakon što je dao izjavu u slučaju “Tegeltija” Alešević je od državnog tužilaštva zatražio imunitet, no kako se požalio na svom Twitter nalogu odluku o imunitetu još nije dobio.

“U ovoj državi je svašta moguće”, naglasio je Alešević dodavši da zbog raznih predmeta dobija životne prijetnje:

“Prije dva i po mjeseca, gospodin Amir Avdić mi je prijetio, psovao i rekao da će me ubiti ako nastavim. Ja sam to prijavio. Vidimo šta se u državi radi, danas te ima – sutra nema. Veliki su to igrači.”

O svemu, Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, planira razgovarati i sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad