Općina Vogošća će proglasiti Dan žalosti zbog smrti članova porodice Brkić

Vijesti 07. jun 201918:28 > 18:31
N1

Općinski načelnik je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza stradalim članovima porodice Brkić, saopćeno je iz Kabineta načelnika te općine.

U saopćenju se navodi da je Vogošća ostala šokirana tragedijom koja se desila u jutarnjim satima na autoputu kod Sarajeva, pri ulasku u tunel Igman.

– U nesreći su nastradali naši sugrađani Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu. Inače, Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi “Zahid Baručija” koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike – navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad