Saobraćajna nesreća kod Vogošće, troje povrijeđenih

Vijesti 08. jun 201911:30 > 11:33
N1/Ilustracija

Sinoć se oko 23,15 sati, na kolovozu Magistralnog puta M-l8 (Sarajevo-Tuzla), u ulici Igmanska broj 81, općina Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila, marke “Honda Accord”, reg. oznaka M73-J-185, kojim je upravljao vozač S.K. i putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabija”, reg. oznaka 894-T-466, kojim je upravljao vozač G.A., nakon čega je došlo do skretanja vozila van kolovoza i udara u metalnu zaštitnu ogradu benzinske pumpe “Umax”.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je putnik iz vozila Škoda Fabija (A.Z.). Ljekarska pomoć ukazana je u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobili su vozač G.A. i S.K.O. O svemu je upoznat dežurni tužilac KT KS, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a KS uz angažovanje sudskog vještaka mašinske struke.

Policijski službenici Odijeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad