Spriječeno krijumčarenje 10 kg marihuane

Vijesti 08. jun 201918:01 > 18:04
Granična policija BiH

Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje, u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su angažirani u podršci u nadzoru graničnog pojasa, sinoć su na području Gacka kontrolom "passata" crnogorskih registarskih oznaka spriječili krijumčarenje deset kilograma marihuane.

Prilikom kontrole vozila vozač je pobjegao u pravcu Crne Gore nepreglednim kršovitim terenom, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pregledom automobila službenici su otkrili 12 paketa opojne droge ispod sjedišta, u podvozju i u branicima.

Pripadnici JGP Trebinje podnijet će izvještaj Tužilaštvu BiH o počinjenom krivičnom djelu “neovlašteni promet opojnim drogama” protiv tridesetčetverogodišnjeg A.A., državljanina Crne Gore.

Opojna droga, vozilo, dva mobilna telefona i drugi predmeti bit će predati Sudu BiH.

Aktivnost na sporednom putu iz Ravnog prema Gackom tokom koje je spriječeno krijumčarenje narkotika rezultat je zajedničkog rada službenika GPBiH i MUPRS-a.

Granična policija BiH na istoku i sjeveroistoku BiH ima podršku 124 službenika iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu i MUPRS-a koji su u koordinaciji pripadnika GPBiH angažirani u nadzoru graničnog pojasa u cilju sprečavanja ilegalnih migracija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad