Izvještaj MUP-a KS nakon ubistva mladića u Sarajevu

Vijesti 09. jun 201913:43 > 13:48
Ilustracija

Dana 08.06.2019. godine oko 19.20 sati u ul. Francuske revolucije, općina Ilidža od strane NN lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja, navodi se u izvještaju MUP-a KS, nakon što su privedena dva mladića zbog ubistva u Sarajevu.

Kako se navodi u izvještaju, na mjesto događaja su izašli pripadnici Pete PU.

“Na lice mjesta izašli su policijski službenici Pete PU i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je usljed zadobijenih povreda lice A.K., rođen 1992.godine, preminulo.

O svemu je obavješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rukovodio uviđajem.

Tijelo preminulog, prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Nakon izvršenog krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), policijski službenici Sektora kriminalističke policije ( Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratni zločin) i Sektora za policijsku podršku (Jedinica za specijalističku podršku), uz asistenciju i podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, u toku noći nastavili su intenzivnu potragu za NN licima, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica-Visočica-Bjelimići.

Na lokalitetu Bjelašnice u blizini mjesta Sinanovići, općina Trnovo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica A.I., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i lice A.Š., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Daljom pretragom terena, u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, općina Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice, pronađeno je vozilo, u kojem se nalazilo beživotno tijelo A.K., trećeg lice za kojim se tragalo.

U jutarnjim satima dana 09.06.2019.godine, od strane policijskih službenika Hercegovačko-neretvanskog kantona i Sektrora kriminalističke policije (Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine), pod nadzorom tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona, na licu mjesta je izvršen uviđaj. Uviđaju su prisustvovali i policijski službenici KDZ-a Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, obzirom da je u vozilu pronađeno oružje i dvije ručne bombe.

Nakon završenog uviđaja, specijalnih vozilom „pauk“, pronađeno vozilo je prebačeno na službeni parking MUP-a Kantona Sarajevo, radi daljih vještačenja.

Nakon kriminalističke obrade, lica A.I i A.Š., će biti predata u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad