Vojin Mijatović, Elvir Bolić i Mario Zovko u Novom danu

Vijesti 09. jun 201915:57 > 16:00
N1

U Novom danu u ponedjeljak ujutro pogledajte:

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućem Vijeća ministara te entitetskim premijerima, s apelom za spas rukometa u BiH. U pismu ih poziva da dođu 12. juna u Tuzlu na utakmicu BiH – Bjelorusija za plasman na Evropsko prvenstvo, te da učine sve da pomognu Rukometnom savezu u prevazilaženju problema. Vojin Mijatović govori za Novi dan.

Eskalira li pitanje boravka migranata u BiH sa povećanjem broja fizičkih incidenata na području Velike Kladuše? Kako procesuirati ljude bez dokumenata, koliko izolovani incidenti utiču na cjelokupnu percpeciju o ovoj populaciji – za Novi dan govori Emir Prcanović, direktor udruženja “Vaša prava”.

S nama u studiju komesar MUP-a Zeničko dobojskog Kantona, Semir Šut. Govorimo o sigurnosnoj situaciji na području ZDK, sigurnosti u saobraćaju na magistralnom putu M17, najvećim izazovima i praksama koje su se pokazale kao dobro rješenje.

Rezultate utakmice fudbalske reprezentacije BiH i Finske odigrane u subotu komentarišemo sa Elvirom Bolićem, bivšim reprezentativcem BiH.

Mario Zovko je svojim jedinstvenim glasom osvajao najveće scene u Europi.Naajveći uspjeh doživio je nakon objavljivanja autorske svečane pjesme Ode to Manchester United. Primljen je u ovaj klub kao počasni član, a nakon ovog uspjeha, pozvan je i iz Real Madrida da kreira svečanu himnu i za ovu nogometnu instituciju. Ovaj Mostarac će u narednom periodu snimiti kompletan album za fudbalski klub Manchester United, a s nama je uživo iz Mostara ovog jutra.

U okviru rubrike press naslovnice komentarišemo sa Tihomirom Dakićem iz Centra za zaštitu životne sredine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad