Šuhret Fazlić, Srđan Mandić i Jasna Bajraktarević u Novom danu

Vijesti 10. jun 201913:56 > 14:03
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Migrantska kriza u BiH i dalje traje. Bez vanrednog stanja je u USK čija je vlada donijela odluku o ograničavanju kretanja migranata. Od Željeznica FBiH zahtijeva se da se migranti prestanu prevoziti u Bihać. Uživo smo u Bihaću, gradonačelink Bihaća Šuhret Fazlić govori za Novi dan.

Na hitnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo posvećenoj povećanju cijene prirodnog gasa zaključeno je da će Vlada Kantona u periodu od 1. septembra do 31. decembra subvencionirati razliku cijene koja je od 1. maja povećana za 30%. Detaljnije za Novi dan govori Srđan Mandić, ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo.

Sutra u Sarajevu dvosatno druženje sa prof.dr. Jasnom Bajraktarević povodom 25 godina akademskog djelovanja. Predavanje će biti o uzrocima i posljedicama naših odluka, ponašanja i očekivanja u svakodnevnom životu. Sutra za Novi dan Jasna Bajraktarević o temi Kako preživjeti život.

Nastavljamo kvalifikacije za EURO 2020. Fudbalska reprezentacija BiH sutra igra protiv Italije. Robert Prosinečki poručuje ništa još nije gotovo. Uživo smo u Torinu.

Sutra se obilježava 40 godina od Jugoslovenske himalajske ekspedicije. Historijski događaj planinarstva u regionu. Alpinisti himalajske ekspedicije Everest ‘79. Muhamed Gafić i Muhamed Šišić sutra su naši gosti.

Prvi bh. naučnik u CERN-u Admir Greljo govori sutra za Novi dan. Kako je biti među elitom svjetskih fizičara, šta za BiH znači imati svog predstavnika u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN), koje teorije istražuje, koje bi mogle odgovoriti na neka od najtežih pitanja moderne fizike. Uživo smo u Mostaru.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad