Višković i supervizor Scanlan o stanju u Brčko Distriktu

Vijesti 10. jun 201915:18 > 15:22
Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas s delegacijom OHR-a, koju je predvodio prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan.

Bilo je riječi o aktuelnom stanju u Distriktu, te mehanizmima koji mogu poboljšati i olakšati život stanovnika na tom području.

Višković je istakao da je RS čvrsto opredijeljena za evropske integracije, naglasivši da je na tom putu izuzetno važno poštovanje ustavnog uređenja BiH i mehanizma koordinacije, uz međusobno uvažavanje dva entiteta.

“Ponovio je da zastoj u formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH sprečava rješavanje važnih pitanja u mnogim oblastima, kao i provođenje reformskih aktivnosti koji se realizuju s ciljem unapređenja životnog standarda građana “, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad