Potpuna obustava saobraćaja na M-5, u toku izvlačenje teretnog vozila

Vijesti 11. jun 201910:15 > 10:17
N1/Ilustracija

Zbog izvlačenja teretnog vozila, na snazi je potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf na planinskom prevoju Komar, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Uz povoljne vremenske prilike, uvećava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa pozivamo na dodatni oprez. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad