Zdravko Mamić stigao u Sud Bosne i Hercegovine

Vijesti 11. jun 201911:18 > 11:22
N1

Ročište o izručenju Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku počelo je u 11:30 u Sudu Bosne i Hercegovine, a sam Mamić u Sarajevo je stigao neposredno prije zakazanog termina, javila je reporterka N1 Tina Jelin Dizdar s mjesta događaja.

Mamiću su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros uručili poziv da se javi u Sud Bosne i Hercegovine, što je on i prihvatio.

Podsjetimo, osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK “Dinama” Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što je 7. juna Županijski sud izdao nalog za raspisivanje potjernice, Ministarstvo unutrašnjih poslova je za Zdravkom Mamićem raspisalo domaću i međunarodnu potjernicu, a za daljnju proceduru izručenja optuženika nadležno je Ministarstvo pravosuđa, izvijestili su na sudu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad