NSRS – Rasprava o stanju bezbjednosti u RS zatvorena za javnost

Vijesti 11. jun 201912:25 > 12:28
N1

Rasprava o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine bit će zatvorena za javnost, odlučili su danas poslanici entitetskog parlamenta.

Informaciju o stanju bezbjednosti pripremilo je resorno ministarstvo, uz ocjenu da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

U opoziciji su protiv odluke da se o ovoj tački razmatra iza zatvorenih vrata.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad