Svjedok tragedije na Uni za N1: Niko nam nije pomogao

Vijesti 12. jun 201912:00 > 12:12
N1

Migrantu koji je jučer nestao u Uni na teritoriji Cazina, prema riječima člana porodice utopljenog, niko nije pomogao prilikom nesretnog slučaja, osim nekoliko prisutnih iz kampa u kome su smješteni.

Majvant Fejzi, rodom iz Afganistana, svjedočio je jučerašnjem nesretnom slučaju, a utopljeni muškarac je Hamid Nuri i bio je oženjen za njegovu sestru.

Juče u 14 sati je došao sa svoje dvoje djece na plivanje, a mi smo otišli do prodavnice da kupimo nešto. Kad smo došli, dozivao je u pomoć. Ušao sam u vodu, ali ga nisam mogao pronaći“, rekao je za N1 Fejzi.

VEZANE VIJESTI

Niko nam nije pomogao. Tek oko 17, 18 sati došla je policija. Nekoliko ljudi iz kampa je bilo tu i pokušalo pomoći“, dodao je.

Podsjetimo, Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK je ranije za N1 rekao kako je državljanin Afganistana jučer nestao u rijeci Uni te da su ronioci na terenu i tragaju za njim.

Nesretni slučaj se dogodio u blizini hotela Sedra u Cazinu.

N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad