SDA: Ko se krije iza poskupljenja plina u Sarajevu

Vijesti 12. jun 201913:24 > 13:29
N1

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije u Sarajevu "s gnušanjem odbacuje neistine" da iza poskupljenja plina u Kantonu Sarajevo stoje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Stranka demokratske akcije, saopćio je taj odbor.

VEZANE VIJESTI

‘To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira kako bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u KS, gdje su u vlasti. Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB) koji je objasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog gasa na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za «kažnjavanjem» Kantona Sarajevo, što javnosti podvaljuju iz SDP-a. SDP da ima imalo časti ne bi ni pričao o cijenama plina jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj historiji”, citat je iz saopćenja.

”U mandatu 2010-2014., cijena plina dosezala je čak i do 820 KM/1000 sm3, što nikada prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno.

U periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene, plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a.

Zaključak je da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić «brane», navodi Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije”, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad