Dodik Vulinu: Nisam dozvolio OSBiH na granici sa Srbijom i Crnom Gorom

Vijesti 12. jun 201914:12 > 14:16
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Banjој Luci sa ministrom odbrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a poslije sastanka je primio i predstavnike jedinica koje su učestvovale u borbama na Košarama.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar Vulin su razgovarali o aktuelnim političkim i sigurnosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i Republici Srbiji. Ovom prilikom Dodik je obavijestio Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.

Poslije sastanka sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske primio pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su učestvovali u borbama na Košarama, na Kosovu.

Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o historijskom značaju bitke na Košarama.

Tom prilikom su pripadnici „63. padobranske brigade“ Dodiku, a koji je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade, uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik je rekao da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimlјen dokumentarni film o bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju „Koridora života“ u Republici Srpskoj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad