Banja Luka: Uhapšen zbog neovlaštenog snimanja tokom davanja izjave u policiji

Vijesti 13. jun 201909:54 > 09:56
Screenshot

U Banjaluci je uhapšen mladić inicijala S.P., zbog neovlaštenog snimanja tokom davanja izjave u službenim policijskim prostorijama.

Nezvanično, uhapšen je Stefan Popović (1998.), protiv kojeg je u novembru prošle godine podnesen izvještaj za neovlaštenju proizvodnju i promet droga.

Njega su policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 12. juna lišili slobode zbog neovlaštenog snimanja razgovora sa policijskim službenicima, tokom preduzimanja mjera i radnji iz policijske nadležnosti.

Iz policijske uprave Banja Luka su saopćili da je S.P. pozvan u službene prostorije radi saslušanja u svojstvu svjedoka, međutim, nakon uočavanja sumnjivog ponašanja, utvrđeno je da je, tokom uzimanja izjave tajno tonski snimao razgovor sa policijskim službenicima, zbog čega je lišen slobode.

“Osumnjičeni je posebno skrivenom aplikacijom na telefonu tonski snimao razgovor, te mu je zbog sumnje na zloupotrebu i omogućavanje nepozvanom licu da se upozna sa sadržajem izjave, oduzet mobilni telefon, koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, saopćeno je iz policije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad