Elmir Jukić, Maree Todd i Aleksandar Trifunović u Danu uživo

Vijesti 13. jun 201915:19 > 15:24
N1

Ne propustite Dan uživo koji je na programu u 16h sati.

Tri skupštinska dana u Banjaluci obilježila je rasprava koju nismo ni vidjeli. Iza zatvorenih vrata, tajno, poslanici su rasparavljali o izvještaju koji je javan, te je većina prihvatila informaciju MUP-a Republike Srpske da je stanje sigurnosti u entitetu zadovoljavajjuće. O svemu danas urednik portala Buka, Aleksandar Trifunović.

Migrantska kriza u BiH sve se više komplikuje. Najteža situacija je u Unsko-sanskom kantonu, čije vlasti već mjesecima apeluju da im se pomogne. Migrante zbrinjavaju članovi Crvenog krsta, IOM-a i UNHCR-a. Iz Bihaća naš gost je Dorijan Klasnić, viši savjetnik za informiranje pri UNHCR-u.

Bosna i Hercegovina je posljednja zemlja u okviru digitalnog prostora koja nije do kraja izvršila proces digitalizacije. Pokušat ćemo odgovoriti na najveće izazove i pitanja u vezi sa digitalizacijom i njenom tranzicijom u praksi koja svakako treba da prati i teoretske pretpostavke. Gosti Dana uživo su Vlatko Drmić pomoćnik ministra pri Ministarstvu komunikacija i prometa BiH, te Tatjana Vučić, direktorica Bit-alijanse.

Blizi se 11. juli kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, ove godine to je 24-a. Dakle, 24 su godine od najstrašnijeg zločina počinjenog na europskom tlu od Holokausta. Donosimo vam još jedan dio intervjua sa škotskom ministricom Maree Todd koja je boravila u našoj zemlji.

U našem programu pridružuje nam se i jedan od najuglednijih i najaktivnijih režisera na Balkanu, Elmir Jukić. Razgovarat ćemo o položaju filmskih radnika u našoj zemlji, produkciji i najnovijim projektima u ovoj industriji.

Mladi bh. glumac i direktor JU Centar za kulturu i mlade opštine Centar radi punom parom, snima filmove, organizuje sadržaje u centru i vrijedno radi na promociji. Sa nama je u studiju i Armin Omerović.

Dobar dan poželjet će vam Ika Ferrer Gotić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad