Sarajevo: Izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja sutra

Vijesti 13. jun 201916:07 > 16:08
Anadolija

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog održavanja gradske trke i privremene obustave saobraćaja od starta do cilja trke (BBI Centar - Maršala Tita – Musala - Obala Kulina Bana – Telali - Mula Mustafe Bašeskije – Maršala Tita – BBI Centar), sutra će od 19.00 do 22.00 sata doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza, saopćeno je iz GRAS-a.

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Željeznička stanica i neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.

Istovremeno, linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa Trga Austrije a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i, umjesto sa Doma Armije, polaziti sa terminala Drvenija.

Također, linije za Jagomir i Sedrenik, mijenjat će polazni terminal i, umjesto sa Parka, polazit će sa terminala Sutjeska.

Operativni organi MUP-a vršit će regulisanje saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu, navodi se u saopćenju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad