Irfan Čengić, Mirza Smajić i Viktor Olsavszky u Novom danu

Vijesti 13. jun 201917:33 > 17:39
N1

U Novom danu u petak ujutro možete pogledati:

U petak u 10 sati zakazana je hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na inicijativu nekoliko zastupnika, a nakon što ovaj dom nije zasjedao pola godine. Na dnevnom redu dvije tačke – aktuelna sitaucija u pravosudnim insituticijama i stanje sa migrantima u BiH. Upitno je ipak, hoće li se sjednica uopće održat, zastupnici SNSD najavili da ne dolaze. Uživo smo u parlamentu prije početka sjednice, za N1 govori zastupnica Nezavisnog bloka, Aida Baručija.

Treća redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH biće održana 24. i 25. juna, a na dnevnom redu naći će se 21 tačka – među kojima i Nacrt zakona o sportskim klubovima u FBiH čiji je predlagač zastupnik SDP-a Irfan Čengić. Irfan Čengić ovog jutra s nama u studiju.

O migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini, najvećim problemima sa kojima se suočava Unsko-sanski kanton, mogućim rješenjima – govorimo sa Mirzom Smajićem, profesorom na Fakultetom političkih nauka UNSA.

Jučer je počela dvodnevna konferencija u okviru projekta „Jačanje i unapređivanje modernih i održivih javnozdravstvenih strategija, kapaciteta i usluga za poboljšanje zdravlje stanovništva u Bosni i Hercegovini“ koji se u BiH implementira posljednjih šest godina. S nama u studiju Viktor Olsavszky, šef Ureda WHO u BiH.

Građani i građanke Mostara od ponedjeljka blokiraju deponiju Uborak u Mostaru, jer se tamo, kako navode, odlaže otpad opasan po zdravlje svih građana Mostara. Posljedica ove blokade je nagomilavanje smeća u cijelom Mostaru posljednja 4 dana. Uživo smo u Mostaru na deponiji Uborak, detalje donosi naša reporterka Đenana Kaminić Puce.

Sedmični pregled aktuelnosti iz medija sa njemačkog govornog područja donosi Mehmed Smajić, novinar Deutsche Welle-a. U rubrici PRESS naš gost je Jasmin Tajić, novinar Oslobođenja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad