Neizvjestan dolazak zastupnika HDZ-a na izvanrednu sjednicu Parlamenta BiH

Vijesti 13. jun 201919:27 > 19:29
N1

Još uvijek je neizvjesno hoće li zastupnici HDZ-a BiH sutra doći na sutrašnju izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

“Odluku o tome donijet ćemo večeras ili sutra ujutro, uoči same sjednice”, kazao je u kratkoj izjavi za N1 zastupnik HDZ-a Nikola Lovrinović, dodajući kako su danas oko 17 sati, prilikom kratkih konzultacija unutar Kluba imali stav da će doći na sjednicu, no kaže još uvijek nisu sigurni koji će to biti njihov konačan stav.

Podsjetimo, ranije su iz SNSD-a kazali kako ja sutrašnju sjednicu neće doći.

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac kazao je ranije da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije “opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske”.

“Nismo iznenađeni činjenicom da su se ovom zahtjevu pridružili poslanici SDS-a i PDP-a, čiji ministri i dalje sjede u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i bezrezervno podržavaju politiku SDA i Bakira Izetbegovića, koji na silu, ucjenama i pritiscima u kojima učestvuje i jedan dio međunarodnih predstavnika u BiH, hoće da idu prema članstvu u NATO-u uprkos jasno izraženoj volji srpskog naroda i podršci SNSD-u i političkim partijama koje se zalažu za vojnu neutralnost Republike Srpske i BiH”, naglasio je Košarac.

On je istakao da je šokiran izjavom predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, koji problematizuje i pokušava da dovede u pitanje sadržaj i značaj Rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti RS-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad