Evidentirano sedam novih klizišta u Srebreniku

Vijesti 04. apr 201512:14 > 12:17
N1

U Tuzli je aktivirano jedno novo, te reaktivirana tri stara klizišta, a u Srebreniku je evidentirano sedam novih klizišta.

Stručni tim za monitoring klizišta grada Tuzle izvršio je obilazak više prijavljenih lokacija od građana, te konstatovao da je došlo do aktiviranja jednog novog i pokretanja većih masa u zoni tri stara klizišta.

U mjesnoj zajednici Gornja Tuzla, Kovačica do br. 108., aktivirano je novo klizište na poljoprivrednom zemljištu, a reaktivirana su klizišta u naselju Kolovrat, u mjesnoj zajednici Slavinovići, u naselju Dragčin, MZ Gornja Tuzla, te klizište na dionici puta u naselju Svojtina, u MZ Dokanj.

Na putu M-18 Tuzla–Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom, u mjestu Seljublje, je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila preko 3,5 tone, a na putu M-4 Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, radi izvođenja sanacionih radova otežano je saobraćanje.

U upotrebi je obilaznica u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 

U protekla 24 sata Operativnom centru civilne zaštite općine Srebrenik prijavljeno je ukupno sedam novih klizišta i to: tri klizišta u mjesnoj zajednici Podorašje, dva klizišta u Gornjoj Tinji, zatim u naselju Bare, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla.