Predstavnički dom PSBiH danas o migracijama i pravosuđu

Vijesti 14. jun 201908:11 > 08:18
N1

Danas bi trebala biti održana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tema sjednice će biti migrantska kriza i stanje u pravosuđu.

Ipak, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac upozorio je da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije, kako navodi, “opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži mandat Vijeću ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske”.

On je potvrdio da se poslanici SNSD-a neće pojaviti na hitnoj sjednici predstavničkog doma iako bi, kako kaže, imali mnogo toga da kažu o ovim temama.

Sa ovim je saglasan i Nenad Stevandić, poslanik u Predstavničkom domu, koji kaže kako je potrebno najprije formirati Vijeće ministara, pa tek onda početi raditi u Parlamentarnoj skupštini.

Sa druge strane poslanik A-SDA u Predstavničkom domu, Jasmin Emrić kaže kako je migrantska kriza postala ozbiljan problem BiH i nada se da će Parlament danas raditi svoj posao.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad