Baručija: Problemi u USK i stanje pravosuđa nisu nešto što može čekati

Vijesti 14. jun 201909:58 > 10:03
N1

Zastupnica Nezavisnog bloka u državnom parlamentu Aida Baručija je uoči današnje hitne sjednice govorila za N1 o temama koje su na dnevnom redu.

Pojedini zastupnici već stigli, očekuje se dolazak i ostalih. Ipak, još je pitanje da li će biti održana sjednica, javio je reporter N1 Boris Brezo.

“Da li će sjednica biti održana ili ne, zavisi od predsjedavajuće”, kazala je Baručija i dodala:

“Tehnički mandat je mandat i oni moraju raditi poslove u skladu sa Poslovnikom. Problem USK i trenutno stanje u pravosuđu nije nešto što može čekati, mora se hitno rješavati. PD ima obavezu da raspravlja o ovim pitanjima”.

Mjere povodom migrantske krize?

“Mi smo bili u posjeti USK i vidjeli smo poražavajuće stanje i da građani žive u teškim uslovima. Prva preporuka je da se iz Mirala i Bire migranti izmjeste na drugo područje. Vlada USK radi sve da to dovede u granice koje odgovaraju EU. Nadam se da će do tada prestati blokada ovog grada”, kazala je Baručija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad