Počela sjednica PD Parlamenta BiH bez poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a

Vijesti 14. jun 201910:36 > 10:38
N1

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, bez prisustva poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Početku sjednice ne prisustvuje ni poslanik SDS-a Mirko Šarović, tako da ova sjednica ima kvorum za održavanje, ali ne i za odlučivanje.

Na dnevnom redu su dvije tačke – aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je juče Srni da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije “opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske”.

Poslanik DNS-a Nenad Nešić rekao je jutros Srni da ni on, iz istih razloga, ne želi da prisustvuje ovoj sjednici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad