Nije usvojen dnevni red, sjednica Predstavničkog doma PS BiH prekinuta

Vijesti 14. jun 201911:32 > 11:34
N1

Nije usvojen dnevni red sjednice Predstavničkog doma PS BiH. Ne postoji većina potrebna za odlučivanje, te je sjednica prekinuta javio je reporter N1 Boris Brezo.

Podsjetimo, druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, bez prisustva poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Početku sjednice nije prisustvovao ni poslanik SDS-a Mirko Šarović, tako da je ova sjednica imala kvorum za održavanje, ali ne i za odlučivanje.

Na dnevnom redu su dvije tačke – aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad