United Media postala član Udruženja komercijalnih televizija u Evropi

Vijesti 14. jun 201917:27 > 17:30
N1

Udruženje komercijalnih televizija u Evropi (ACT) pozdravilo je nove članove LNK & United Mediju, objavljeno je u petak na zvaničnoj stranici ACT-a.

“Drago nam je što možemo da pozdravimo LNK & United Mediju kao nove članove ACT-a. To potvrđuje stalni rast broja članova ACT-a koji je zasnovan na solidnoj usluzi koju pruža članovima kao i plodonosnoj reprezentaciji. ACT nastavlja da raste kao jedinstven glas komercijalnih emitera za investiranje, promociju i distribuciju evropskih kreativnih i kulturoloških radova”, poručio je generalni direktor ACT-a, Gregoire Polad.

Domaći terestrijalni televizijski kanali United Medije – Nova BH, Nova M i Doma, komercijalni su TV kanali s najvećom gledanosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dvadesetpet kablovskih kanala kompanije United Media, kao što su SportKlub, Grand i N1, pružaju kombinaciju sporta, vijesti, zabave, filmova i dječjih emisija za publiku svih uzrasta u jugoistočnoj Evropi.

United Media osmišljava, naručuje i proizvodi originalne filmove, serije, formate emisija i muzičke spotove za lokalnu publiku emitovanu na linearnoj i digitalnoj distribuciji, a lokalnim i međunarodnim partnerima pruža integrirane komunikacijske, reklamne i medijske usluge.

Povodom učlanjenja u ACT, izvršna direktorica United Medije Aleksandra Subotić izjavila je: “Kao vodeći emiter u državama članicama EU, Sloveniji i Hrvatskoj, kao i u regiji Zapadnog Balkana, United Media se jako raduje što će se pridružiti vodećim komercijalnim emiterima u njihovom kontaktu sa onima koji donose odluke u Evropi. Evropsko medijsko okruženje je brzo i složeno. ACT je vodeća platforma poslovne politike koja artikulira pozicije našeg sektora i zajednički dopire do javnih i privatnih aktera”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad