Hapšenje u Banjaluci nakon lažne dojave o postavljenoj bombi

Vijesti 15. jun 201908:51 > 08:53
Arhiv

Banjalučka policija uhapsila je muškarca iz tog grada zbog lažnog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom hotelu u Banjaluci.

Portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je brzom reakcijom policije utvrđeno da nije postavljena bomba te je pronađen osumnjičeni za lažnu dojavu.

Markanović je pojasnila da je policiji sinoć oko 21.20 sati prijavljeno da je u hotelu u ulici Ivana Gorana Kovačića, postavljena ekspozivna naprava i da će biti aktivirana.

Iz objekta su odmah evakuisani zaposleni i gosti, a protivdiverzionim pregledom i uviđajem je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

”Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela iste večeri oko 22.30 pronađen je i lišen slobode S.T. iz Banjaluke”, potvrdila je Markanović.

O okolnostima tog slučaja upozat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad