Damir Arnaut, Elmir Jahić i Milenko Vočkić u Novom danu

Vijesti 15. jun 201919:25 > 16. jun 2019 21:35
N1

Zakoračite u novu radnu sedmicu uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti i priče iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Zbog nepostajanja većine potrebne za odlučivanje, prekinuta je druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Gost teme jutra je Damir Arnaut, poslaniik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Govorimo o prekidu sjednice, političkoj krizi, (ne)radu Parlamenta i blokadama.

Dino Klepo, porijeklom iz BiH, dugo već živi i radi u Njemačkoj. Na svom YouTube kanalu Gastarbajter svima koji se žele doseliti u Njemačku da žive i rade daje savjete kako se lakše snaći i asimilirati u novoj sredini. O istinama i zabludama o životu u Njemačkoj govorimo u Novom danu.

Akutni infarkt srca i njegove posljedice vodeći su uzrok smrti u BiH i većini zemalja u svijetu. Najefikasniji vid tretmana ove bolesti je primarna perkutana koronarna intervencija. Govorimo o zdravlju srca, gost Novog dana je docent doktor Elmir Jahić, šef Kardiologije u Centru za srce Tuzla.

Aktuelne događaje na političkoj sceni i društveno-politički ambijent komentarišemo sa urednikom Radija Slobodna Evropa Milenkom Voćkićem.

Govorimo i o 8.G-DRIVE Međunarodnom fudbalskom turniru U-17 za igrače uzrasta 2002. godište pod sloganom „IGRAJ FUDBAL ŽIVI ŽIVOT”. Organizator turnira Dejan Radović sa nama.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 7 do 10 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad