Džaferović nakon Dodikovog susreta s kineskim ambasadorom: Kršenje zakona

Vijesti 16. jun 201910:23 > 10:28
N1

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, kazao je da tokom sastanka predsjedavajućeg ove institucije Milorada Dodika s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom ''nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine''.

On je poručio da se radi o kršenju zakona uputivši poziv diplomatama u BiH da ”ne nasjedaju na ovakvu praksu”.

”Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, sa svim posljedicama koju takve radnje i postupci nose. Ponavljajući ovu praksu nepoštivanja državnih obilježja na sastancima sa ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani”, naglasio je Džaferović.

Predsjedništvo BiH

”Pozivam strane diplomate akreditirane u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na ovakvu praksu, te da poštuju zakone ove zemlje”, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Kako je ranije saopćeno iz Predsjedništva, Dodik i kineski ambasador razgovarali su o političkim i ekonomskim temama u vezi s BiH i regijom.