Migranti se žale na uvjete, najveća opasnost – zmije

Vijesti 16. jun 201912:58 > 13:01
N1

Oko 500 migranata smještenih na lokaciju Vučjak žale se na uslove boravka na ovom mjestu, a kako javlja reporterka N1 Snežana Mitrović s mjesta događaja, najveća opasnost su im, kako kažu - zmije.

Skoro 500 migranata premješteno je prethodnih dana iz Bihaća na lokaciju Vučjak i tom prilikom su lakše povrijeđena četiri policajca.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da su četiri policijska službenika lakše povrijeđena, te da je jedan migrant prilikom izmještanja ugrizao policajca.

Građani Bihaća najavili su za danas velike proteste usljed narušene bezbjednosne i zdravstvene situacije u gradu zbog migranata, te ignorantskog odnosa nadležnih institucija na nivou BiH.

Ekipa N1 televizije danas boravi na Vučjaku, a u nastavku pogledajte nekoliko detalja koje smo zabilježili na ovoj lokaciji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1