Vodopad Kravice među dvadeset najljepših mjesta u Europi

Vijesti 16. jun 201913:41 > 13:43
N1/Lejla Mujagić

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad "Kravice" kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Europi.

”Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni da je ograničen broj posjetitelja. Ali na sreću, u BiH ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama”, stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili “Kravicama” rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada.

Milijuni turista se svake godine sliju na “Kravice”, a očekivano, ljetni mjeseci su ”najjači”. Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove.

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i “Kravica”, iz časopisa za posjet preporučuju i druge europske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumunjskoj, španjolskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, sloveneke rijeke Soče i drugo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad