Palmer u Sarajevu: Sastanak i sa čelnicima policijskih i bezbjednosnih agencija

Vijesti 16. jun 201914:54 > 15:02
Tanjug/Zoran Žestć

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthew Palmer u višednevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini.

Nakon nekoliko sastanaka u Banjaluci zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a u Sarajevu će u ponedjeljak, između ostalih, prisustvovati i sastanku sa čelnicima policijskih i bezbjednosnih agencija u Bosni i Hercegovini. Nezvanično, fokus razgovora biće koordinacija u radu na osiguranju granica.

Sastanku bi trebali prisustvovati direktori ili zamjenici iz Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Službe za poslove sa strancima, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH, Ministarstva bezbjednosti BiH, Policije Brčko distrikta BiH, te Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Kako je za N1 do sada potvrđeno, sastanku će, između ostalih, prisustvovati zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, te direktor policije Republike Srpske.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad