Dodik u Budimpešti: Kakav je položaj Srba u Mađarskoj

Vijesti 16. jun 201921:09 > 21:13
Srna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpešti sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj.

Oni su upoznali Dodika o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda.

Oni su istakli da je Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba i srpski nacionalni identitet.

Sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša.

Dodik prisustvuje gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva “Taban” koji se održava u pozorištu VIG u Budimpešti, gdje je previđeno i njegovo obraćanje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH doputovao je u poslijepodnevnim satima u Budimpeštu. Od granice sa Hrvatskom ka glavnom gradu Mađarske dočekala ga je pratnja od 16 automobila.

Dodik će sutra posjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastati se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim ide u obilazak Sent Andreje, Srpske pravoslavne crkve i Srpskog muzeja Budimske eparhije.

U utorak, 18. juna, Dodik će se sastati sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Nakon radnog ručka planirana je zajednička konferencija za novinare Viktora Orbana i Milorada Dodika, najavljeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad