Vremenska prognoza za ponedjeljak

Vijesti 17. jun 201909:04 > 09:05
N1

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Bugojno i Jajce 16, Bihać, Drvar, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 17, Livno, Sanski Most i Zenica 18, Banja Luka, Gradačac i Prijedor 19, Brčko, Široki Brijeg i Zvornik 20, Grude i Trebinje 22, Stolac 23, Neum 24 i Mostar 25 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina poslijepodne i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano, uz umjeren porast oblačnosti poslijepodne što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu od 26 do 31 stupanj.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad