Policajci u Banjaluci napadnuti tokom redovne kontrole

Vijesti 17. jun 201910:27 > 10:30
N1/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 15.06.2019. godine, lišili su slobode D.Dž. i A.S., zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“, saopćeno je jutros.

Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, pomenutog dana, oko 04.40 časova, policijski službenici su u Bulevaru Milutina Milankovića, grad Banja Luka, izvršili kontrolu putničkog vozila, kojim je upravljao D.Dž., koji je izašao iz vozila i napao policijskog službenika, a potom je sa mjesta suvozača iz vozila izašla A.S., koja je napala drugog policijskog službenika, nanijevši mu povrede.

Lica su uz upotrebu sredstava sile lišena slobode.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv navedenih lica za krivično djelo „Napad na službenog lica u vršenju službene radnje“, saopćeno je jutros iz MUP-a RS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad