Enid Tahirović, Selmo Cikotić i Nermin Nikšić u Danu uživo

Vijesti 17. jun 201912:51 > 12:55
N1

U Danu uživo, danas od 16 sati, ne propustite:

Bravo za rukometne Zmajeve! Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon pobjede nad Češkom u Ostravi. Uživo prenosimo obraćanje naših rukometaša, a u studiju ćemo pozdraviti Enida Tahirovića, nekadašnji rukometni reprezentativac.

Postoji li zakonsko utemeljenje da se pripadnici Oružanih snaga rasporede na granice radi povećanog priliva migranata? Zašto je država zaboravila na Unsko-sanski kanton? O blokadama institucija za Dan uživo govori Selmo Cikotić, bivši ministar obrane.

Inicijative koje nemaju podršku, nerad parlamentaraca, izjave regionalnih dužnosnika, zastoj u evropskim integracijama, situacija u stranci – samo se neke od tema o kojima ćemo razgovarati sa našim gostom Nerminom Nikšićem.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana žrtava ratnog silovanja, u srijedu će se u Foči upozoriti na položaj žena žrtava rata kako se to nikada nikom ne bi ponovilo. Sa nama danas predsjednica Udruženja žrtava rata Foča ‘92-‘95. i predsjednik Skupštine opštine Foča.

Aktualnu zbilju komentiramo sa Suadom Beganovićem, urednikom portala “Prva smjena”.

O poražavajućim podacima da se na Balkanu skraćuje životni vijek zbog zagađenja, razgovaramo a Martinom Taisom, klimatologom.

Sa vama danas Boris Brezo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad