Miloš Šolaja, Halid Demirović i Strajo Krsmanović u Novom danu

Vijesti 17. jun 201914:32 > 14:37
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Uživo smo u Bihaću. Kakva je sigurnosna i higijenska situacija kada je u pitanju migratska kriza u našoj zemlji? Građani protestovali zbog migranata u ovom gradu, te ignorantskog odnosa nadležnih institucija na nivou BiH.

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira danas i sutra razmatraju trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, s fokusom na činjenicu da vlast još nije formirana. Sutra se sastaju sa Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Ovo je naša tema jutra.

Koliko su protesti širom svijeta dobar način da se mjienjaju vlade? Koja sila danas vlada svijetom? Postoji li jedna koja je glavna? Kako svjetske sile utiču na BiH? Gost Novog dana o temi “Svjetska politička scena” je Miloš Šolaja sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Veliki, istorijski uspjeh bh. rukometa. Rukometaši idu na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Halid Demirović, bivši selektor, govori za Novi dan.

Berninijeva škola i rimski barok izložba je postavljena u Umjetničkoj galeriji BiH. Ovo je prvi put da se u našoj zemlji izlažu remek-djela od neprocjenjive historijske, kulturne i umjetničke vrijednosti. Govorimo o izložbi, ali i komentarišemo društveno-političku situaciju u BiH. Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH naš je gost.

Sutra govorimo o petom Jahorina Ultra Trail bh. takmičenju koji promoviše prirodno, kulturno i istorijsko, bogato olimpijsko naslijeđe sarajevske regije, zbog čega je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner projekta i ove godine.

Nove premijere porodičnog mjuzikla Annie zakazane su za 29.06. u dva termina u 18 i 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ulogu hrabre djevojčice Annie u obje predstave igrat će djevojčica Lamija Buturović, koja je po osnovu nedavnih audicija izabrana za ovu ulogu. U našem studiju sutra dio ekipe.

Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma “Dani trešnje”, kao prepoznatljiva manifestacija u BiH, ali i regionu, sedamnaestu godinu zaredom biće održan u Mostaru, od 19. do 21. juna u sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima. Moto sajma 2019. je “Prezentacija turističkih proizvoda kroz promociju i zaštitu starih autohtonih zanata”. Uživo smo u Mostaru, Đenana Kaminić – Puce je sa nama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad