Priređen doček za rukometaše BiH u Vladi KS: Podršku smo uvijek imali u KS

Vijesti 17. jun 201916:20 > 16:30
N1

U Vladi Kantona Sarajevo priređen je doček za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ministar kulture Kantona Sarajevo Mirvad Kurić se zahvalio od srca našim rukometašima na njihovom plasmanu na EURO.

“Trudimo se da pratimo ovu reprezentaciju i sada nećemo da pričamo o problemima u savezu, ali se nadamo se da ćemo ih riješiti. Hvala našim rukometašima od srca i sve one lijepe i ružne trenutke koje smo imali zajedno smo zaboravili”, istakao je Kurić.

Selektor rukometne reprezentacije BiH BIlan Šumam se zahvalio na prijemu te naveo kako je u zadnje dvije i po godine u komunikaciji s ministrom Kurićem, gdje je dolazio kad god su imali neki problem.

VEZANE VIJESTI

“Ovu podršku smo uvijek imali u Kantonu Sarajevo. Dobijamo je i sada, a pojavili su se i novi ministri. Mislim da ovaj sport upravo povezuje i ove stvari, i u sljedeće četiri godine imamo plan da se saradnja nastavi kako treba. Mi ne predstavljamo samo KS, nego našu BiH i za to su nam potrebni minimalni uslovi. Nalazimo veliku podršku kod vas”, kazao je Šuman.

“Politički vrh, naročito kad je u pitanju rad nacionalnih selekcija, moraju da shvate da ti ljudi koji se bave sportom predstavljaju našu BiH a pravi način je taj sport koji uvezuje sve ovo. Naši susjedi su pravili svoje države kroz sport i to sa velikim uspjehom. BiH još uvijek kaska”, dodao je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad