Građani nastavljaju sa blokadom deponije, ne prihvataju rješenje gradske vlasti

Vijesti 17. jun 201919:33 > 19:42
N1

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnici mještana nastanjenih oko područja deponije Uborak na sastanku u ponedjeljak u Mostaru nisu postigli konkretan dogovor oko deblokade deponije koja je blokirana već osmi dan zbog čega je Mostar zatrpan smećem i prijeti mu ekološka katastrofa.

Zaključci sa sastanka predlažu da se na deponiju ne odlaže sumnjiv otpad, otpad animalnog i medicinskog porijekla kao i da se pokrene inicijativa pronalaženja drugog mjesta na području Mostara gdje bi se odlagao otpad.

VEZANE VIJESTI

Omer Hujdur, član grupe građana nakon sastanka s mostarskim gradonačelnikom kazao je kako su razmatrali sve njihove zahtjeve, no stanovnici nisu pristali na ponuđeni dogovor.

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi deponije je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju, a to Grad ni na današnjem sastanku nije ponudio.

Opširnije pogledajte u video prilogu reporterke N1 Đenane Kaminić Puce.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad