Pljuskovi do kraja sedmice u BiH

Vijesti 18. jun 201907:27 > 07:38
N1

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana u Bosni i Hercegovini, a kako navode meteorolozi, očekuje nas toplo vrijeme uz mogućnosti kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Kiša se očekuje uglavnom u popodnevnim satima, a temperature zraka dosezat će 34 stepena Celzijusa koliko se očekuje u petak.

Srijeda: sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, u većem dijelu Bosne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 26 do 32 stupnja.

Četvrtak: sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni uz postupno naoblačenje može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 33 stupnja.

Petak: sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 27 do 34 stupnja, saopćeno je.

Srednjoročnu prognozu meteorologa za BiH možete pogledati na OVOM linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad