Kovačević: Formiranje vlasti bez SNSD – rušenje demokratskog poretka

Vijesti 18. jun 201911:47 > 11:51
N1

Svi koji pozivaju na formiranje Savjeta ministara i vlasti na nivou BiH bez SNSD-a i njegovih partnera, odnosno bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske ustvari pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ako je njihov cilj da, bez obzira na izborni rezultat u Srpskoj, vlast na nivou BiH uvijek bude formirana tako da njen sastavni dio iz Republike Srpske budu oni koji dobiju najmanji broj glasova i oni koji nisu SNSD, onda nema potrebe da održavamo izbore. U tom slučaju SNSD i Srpska će morati razmotriti neke nove korake“, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da o neradu Parlamentarne skupštine BiH govore oni koji su odgovorni za krizu u BiH i koji ne dozvoljavaju da budu implementirani izborni rezultati.

“Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju platu i u Savjetu ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović”, naglasio je Kovačević.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se svi u BiH uozbilje.

“To je uslov da počnemo da radimo ono što građani od nas očekuju i dajemo odgovore koje od nas očekuju partneri na međunarodnom nivou. Prvenstveno mislim na Evropsku komisiju koja je pokazala razumijevanje i strpljenje za BiH, ali više neće da čeka da oni koji kroz političke ucjene žele da ostvare svoje jeftine političke interese”, istakao je Kovačević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad