Crnadak: Poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti Sudijske Arabije i BiH

Vijesti 18. jun 201916:53 > 16:56
N1

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas je u Rijadu na sastanku s direktorom Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije Abdulrahmanom Ahmadom Alharbijem konstatovao da su poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti u saradnji dvije zemlje.

Također, dogovoreno je da nadležne institucije BiH i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti trgovine, ekonomije i investicija intenziviraju zajedničke aktivnosti, kako bi u narednom periodu bio ostvaren bolji rezultat.

Direktor Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije istakao je da postoji interes za ulaganje u BiH. Naglasio je da je u toku rad ekspertskog tima na analizi stanja u oblasti poljoprivrede, te da će u narednom periodu delegacija te Direkcije i Ministarstva posjetiti BiH.

Glavne teme razgovora bile su mogućnost razvoja ekonomske saradnje BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, te potencijalne nove investicije u BiH.

Sastanak je održan u sklopu trodnevne posjete delegacije Ministarstva inostranih poslova BiH Kraljevini Saudijskoj Arabiji, koja je danas posjetila i Nacionalni muzej Kraljevine Saudijske Arabije.

Posjeta se nastavlja sutra sastankom sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i posjetom saudijskom Diplomatskom institutu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad