Konaković: Iz budžeta plaćamo stranačku hobotnicu; nema više, kraj!

Vijesti 18. jun 201917:35 > 17:49
N1

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je da prvi rezultati kontrola u KJKP Rad stižu.

“Dvadesetak pregledanih, većina još uvijek dostavlja dokumentaciju i odugovlači. Pet pregledanih plaća 6.300 m2, a trebali bi 35.000 m2 cca. Preko 28.000 m2 neprijavljenih na samo 5 objekata”, napisao je Konaković na Facebooku.

Dalje navodi da se pojavio i Bosnaplast.

“Napadač na kamere plaća umanjene fakture, nije neko iznenađenje. Pet puta manje u prosjeku plaćaju od realne cijene”, tvrdi Konaković.

Predsjedavajući kaže da su startali su danas i u VIK-u.

“Hoteli Ilidža (famozni), plaćaju 120 m3 mjesečno, troše 100 m3 dnevno. Skoro 30 puta manje plaćaju. Isključeni su danas sa mreže. Stigla nam je danas i konačna informacija o primopredaji u Turističkoj zajednici. Prestrašno. To ćemo posebno”, piše u objavi.

“Sad više nema dileme zašto je komunalna privreda na koljenima. Monopol na tržištu, preduzeća propadaju. Zaposlili su stranačke kolege i rođake, tajkunima ne naplaćuju usluge, tendere dobiju stranačke firme. Iz budžeta godinama plaćamo tu stranačku hobotnicu. Nema više. Kraj”, napisao je Konaković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad