Žustro na sjednici VSTV-a: Da li se Vijeće podijelilo na nacionalnoj osnovi

Vijesti 19. jun 201910:04 > 10:05
N1

U srijedu je počelo trodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, javila je reporterka N1. Na sjednici je prisutan i predsjednik Milan Tegeltija, koji se vratio sa godišnjeg odmora.

Prvog dana zasjedanja VSTV-a će se, između ostalog, raspravljati i o zajedničkom pismu koje su OSCE, Ambasada SAD-a i Delegacija Evropske unije uputili ovom tijelu.

Jedna od tema bit će i zaključak sa vanredne sjednice 23. maja 2018. kada je Milanu Tegeltiji data jednoglasna podrška (nakon navoda objavljenih u magazinu “Žurnal”). Prijedlog su iznijeli/podržali članovi Vijeća – Selim Karamehić, Slavo Lakić i Goran Nezirović.

VEZANa VIJEST

Kako javlja reporterka N1 Milica Vučetić, pojedini članovi VSTV-a žustro su raspravljali o dojmovima da se Vijeće podijelilo na nacionalnoj osnovi.

N1

Nosioci rasprave bili su Monika Mijić i Selim Karamehić. Mijić je ocijenila kako se Vijeće počelo dijeliti, da “ne vlada sobom i svi se boje”. Karamehić je zaključio kako je “degutantna priča o nacionalnoj podjeli”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad