Edita Đapo, Milan Miličević i Adnan Huskić u Danu uživo

Vijesti 19. jun 201910:44 > 10:48
N1

"Dan uživo" i danas o aktualnim temama i događajima; od 16 sati evo što vas očekuje:

– Ne nazire se rješenje za odlaganje otpada u Mostaru. Što o svemu kaže ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo? Danas je naša gošća i govori i o drugim aktualnim temama

– Koji su mogući scenariji nakon izbora u SDS-u, zašto neki tvrde da dva kandidata slijedi rascjep, i to zbog Vukote Govedarice i Milana Miličevića? Što na sve kaže Miličević, saznajte u Danu uživo.

– Zbog opstruckija, američki predsjednik Donald Trump produžio važenje povišenog stupnja upozorenja za BiH i Balkan. Što to znači? Posjet Palmera BiH, sjednicu PIC-a analizira Adnan Huskić.

– Sutra počinje međunarodna konferencija “Stop negiranju genocida i holokausta”, koju organiziraju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa. Brojni gosti, među njima i Carmel Agius, Serge Brammertz. Naš gost danas Murat Tahirović.

– Da se obrazovanje promijeni, a Bosna i Hercegovina bude zemlja boljeg života svojim djelovanjem doprinosi američki profesor bosanskohercegovačkog porijekla Ismar Volić. Ovaj profesor matematike je među organizatorima ovogodišnjih Dana Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauke – koji će biti održani u Sarajevu. Donosimo sve detalje.

– Sutra finale najgledanijeg glazbenog natjecanja u regiji Zvezde granda. Jedan od favorita za pobjedu je i Goraždanka Džejla Ramović. Poslušajte što očekuje od finala i kako se priprema za sutrašnji nastup. S nama je Džejla uživo iz Beograda.

Zvonko Komšić je s vama do 18:30.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad