Miličević o kandidaturi za predsjednika SDS-a

Vijesti 19. jun 201922:00 > 22:16
N1

Načelnik Teslića, dugogodišnji član SDS-a te predsjednik Glavnog odbora ove stranke Milan Miličević u Danu uživo govorio je o predstojećim unutarstranačkim izborima, svojoj kandidaturi te opstrukcijama koje dolaze na njegov račun iz redova SNSD-a ali i SDS-a.

Miličević je kazao da određene diskreditacije dolaze iz redova SNSD-a zbog toga što ovu stranku pobjeđuje na opštinskim izborima u Tesliću:

“Pretpostavljam da SNSD-u odgovara što slabiji SDS, to je politički motiv. Ja koji predstavljam SDS i u kontinuitetu pobjeđujem upravo SNSD i najviši vrh SNSD nisam baš najbolji kandidat (SNSD-u) za budućeg predsjednika SDS-a.”

Kontinuitet politčkih sukoba između SNSD-a i SDS-a mi u Tesliću smo najviše mogli da vidimo na svojoj koži. Mislim da SDS treba da spriječi bilo kakvo miješanje bilo koje druge političke partije pa i SNSD-a kada su u pitanju njeni unutarstranački izbori”, dodao je Miličević.

Da određeni SDS-ovi funkcioneri kao i on sam zapravo podržavaju SNSD, Miličević je negirao kazavši da “nijedan član a pogotovo funkcioner SDS-a ne podržava Milorada Dodika”.

Direktno nije odgovorio da li je Vukota Govedarica bio dobar predsjednik no kazao je da rukovostvo SDS-a treba mijenjati:

“Rezultati bilo kog predsjednika pa i Govedarice, u SDS-u se mjeri izbornim rezultatima. Obzirom da je izborni rezultat na posljednjim opštim i lokalnim izborima bio loš, prvi potez koji treba da učini članstvo SDS-a je da razmisli da li treba mijenjati rukovodstvo. Ja mislim da treba.”

Na sastanku koji je Momčilo Krajišnik sazvao na Palama nezadovoljan u kom smjeru ide Srpska demokratska stranka, kazao je da nije bio no zna da se razgovaralo o unutarstranačkim izborima i objedinjavanju članstva i rukovodstva kako bi se očuvalo jedinstvo SDS-a. Istakao je da je upravo to i njegov cilj ukoliko postane predsjednik ove stranke.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad