Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar

Vijesti 20. jun 201910:45 > 10:46
Fena

Uz konstantnu proračunsku podršku radu Željeznicama Federacije BiH, Vlada Federacije BiH danas je to učinila i na simboličan način.

Naime, članovi Federalne vlade su iz Sarajeva se u Mostar, gdje je za danas zakazano održavanje 183. sjednice, doputovali vozom Talgo Željeznica FBiH. Kako je istaknuto, riječ je o sigurnom, udobnom, brzom i cijenom veoma prihvatljivom načinu putovanja.

Inače, zahvaljujući dionici željezničke pruge Sarajevo – Mostar, ugledni britanski list Guardian prošle godine je Bosnu i Hercegovinu uvrstio među 18 zemalja u svijetu u kojima se može najbolje doživjeti putovanje vozom.

Treba naglasiti da je među kandidiranim tačkama današnjeg dnevnog reda i usvajanje 7,67 miliona maraka vrijednog ovogodišnjeg programa utroška kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjenog sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH
Vlada FBiH

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad