Čović razgovarao s Lajčakom o političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH

Vijesti 20. jun 201914:06 > 14:08
N1

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke i predsjedateljem OESS-a Miroslavom Lajčakom, s kojim je razgovarao o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, navedeno je u saopćenju iz Čovićevog ureda koje je prenio Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je informirao Lajčaka o preprekama i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, s naglaskom na što skorije formiranje Vijeća ministara BiH, te još jednom potvrdio spremnost predstavnika hrvatskog naroda u BiH za suradnju.

Razgovarano je i o euroatlantskim integracijama BiH. Zajednički je istaknuto kako je neophodno ubrzati proces reformi. Čović je još jednom naglasio neophodnost neometanog institucionalnog nastavka aktivnosti na reformskim procesima te kako je iskorak u rješavanju tog zastoja moguće napraviti jedino zajedničkim dijalogom s partnerima u BiH.

Čović se dotaknuo i važnosti izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili integritet, ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz potpuno uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama.

Zahvalio je Lajčaku za dugogodišnje razumijevanje i pomoć Bosni i Hercegovini u njenom očuvanju kao jedinstvene i europske države te mu je poklonio svoju autorsku knjigu “Iznad crte”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad