Marina Pendeš, Zukan Helez i Željko Majstorović u Novom danu

Vijesti 20. jun 201914:06 > 14:11
N1

Novi dan, jutarnji program N1 televizije i sutra donosi aktualne teme. Evo što vas očekuje:

Željko Komšić nedavno je predložio da se pripadnici Oružanih snaga BiH angažiraju na bh. granici zbog migrantske krize. Iz Ministarstva obrane BiH odgovaraju da Predsjedništvo BiH može donijeti takvu odluku, ali da bi se za te svrhe morala osigurati dodatna financijska sredstva. O ovoj i drugim temama govori ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Što donosi sporazum koji su potpisali predsjednici Naše stranke i Socijaldemokratske partije, kuda ide SDP nakon stranačkog Kongresa, o (ne) radu bh. parlamenta i drugim aktualnim temama govoriće zastupnik i potpredsjednik SDP-a BiH Zukan Helez.

“Dok god ne prihvate i ne priznaju zločine, nema pomirenja među ljudima”, poručeno na međunarodnoj konferenciji o negiranju genocida; sutra panel o ulozi medija u ovom procesu. Naš gost jedan od sudionika, novinar Faruk Vele.

I dalje pratimo situaciju s migrantima u Unsko-sanskom kantonu. Dok policija i dalje pronalazi nelegalne migrante u teškim uvjetima, lokalno stanovništvo trudi se olakšati djetinjstvo djeci migranata. Pogledajte i kako.

U Mostaru riješen problem odvoda otpada, provjeravamo situaciju na terenu, ali i kako teče ljetna turistička sezona. U petak u gradu na Neretvi pjeva Zdravko Čolić, donosimo sve detalje.

Za stanovnike sjeverne Zemljine polutke, sutra počinje ljeto, točno u 17 sati i 54 minute. A kakvo će ono biti kada govorimo o vremenskim prilikama, otkriva meteorolog Željko Majstorović. Donosimo i savjete kako se adekvatno zaštiti od sunca, gošća dermatolog Tamara Jovović-Sadović.

Uživo s nama i kolege s Deutche Wellea koje donose pregled aktualnosti.

Novi dan počinje u 7 sati, s vama je Zvonko Komšić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVOna ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad