Dodik u Minsku: Unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije

Vijesti 20. jun 201917:17 > 17:21
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Minsku sa predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom, saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Dodik i predsjednik Vlade Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti suradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Sugovornici su posebice naglasili potrebu ekonomske, gospodarske i kulturne suradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu suradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjetu Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.  Sastanku su prusustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je ranije danas stigao u zračnu luku u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i veleposlanik Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

U povodu dolaska Milorada Dodika postrojena je i počasna garda.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH
Predsjedništvo BiH