Sarajevski policajci zaustavili vozilo, a potom hapsili

Vijesti 20. jun 201918:26 > 18:32
N1

Policijski službenici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu zaustavili su jučer, a potom i kontrolisali putničko motorno vozilo marke VW Golf 3, a tom prilikom u autu je pronađena droga.

Dogodilo se to jučer u 14,20 sati, na putu Hadžići-Igman, općina Hadžići, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf 3”, kojim je upravljala osoba inicijala A.M., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), A.M. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici VI PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad